Meteen naar de inhoud
Home » Blog » De kleine GFE-emmer

De kleine GFE-emmer

De kleine GFE-emmer

Heeft jullie bedrijf weinig tot geen organisch bedrijfsafval maar wil je toch de etensresten van de bedrijfslunch composteren? Compostandig introduceert de kleine GFE-emmer voor woon-werkcompost. Een slimme oplossing voor organisaties die geen swill of andere organische reststroom hebben vanuit het primaire productieproces. Maar die zich wel storen an het feit dat de etensresten van de bedrijfslunch bij het restafval belanden.

Wat is het idee achter de kleine GFE-emmer?

De kleine GFE-emmerVeel Groente, Fruit en Etensresten [GFE] belanden op kantoor in het restafval. Dat restafval wordt verbrand in de vuilverbranding en dat is zonde. Om voor de etensresten van de bedrijfslunch een grote groene kliko te laten komen is een niet passende oplossing.

De kleine GFE-emmer is een luchtdicht afsluitbare emmer van 20 of 25 liter met een herkenbare blauwe draaideksel en Compostandig opdruk. Doordat hij luchtdicht afsluitbaar is, worden de etensresten zonder overlast van geur en of fruitvliegen bewaard.

 

Waarom de kleine GFE-emmer?

Zeker op werkplekken waar administratief of technisch inhoudelijk werk wordt gedaan, is er weinig tot geen organisch bedrijfsafval. Het enige organische afval dat daar ontstaat, zijn de etensresten van de bedrijfslunch.

Het is economisch niet rendabel om een groene kliko van 140 liter neer te zetten om die beperkte hoeveelheid GFE op te vangen. Daar komt bij dat die bakken in de zomer vaak overlast geven met stank en fruitvliegjes. Toch is het zonde om die etensresten bij het restafval te gooien. De kleine GFE-emmer lost dat probleem op.

Wat kan er in de kleine GFE-emmer?

Scheidingswijzer op de kleine GFE-emmerIn principe kan alles wat kort daarvoor nog leefde op de composthoop en daarmee in de kleine GFE-emmer. Om het geheel werkbaar te houden hanteren wij de volgende uitgangspunten. Vooral GFE, beperkt karton, een beetje inhoud uit de papierversnipperaar en géén composteerbaar plastic. Dat staat ook op de deksel van de kleine GFE-emmer om verwarring te voorkomen.

Wat gebeurt er als hij vol zit?

Etensresten van de bedrijfslunch laten zich erg goed composteren. De kleine GFE-emmer faciliteert wat wij woon-werkcompost noemen. De werknemers kunnen in hun dagelijkse woon-werkverkeer periodiek een volle emmer meenemen en die thuis of op de volkstuin composteren.

Voor werkgevers die hun werknemers willen faciliteren in het composteren van de etensresten van de bedrijfslunch, verzorgd Compostandig een workshop tot compostbode. Na afloop van deze actieve workshop, kennen alle deelnemers de belangrijkste voorwaarden om thuis snel en effectief te composteren. Waardevolle kennis die zowel in de moestuin als in de siertuin inzetbaar is.

De workshop is exclusief voor jullie personeel en inclusief een luxe lunch en vier kleine GFE-emmers. Zo is er altijd een lege emmer beschikbaar als de volle op weg is naar een composthoop. De workshop inclusief lunch en vier kleine GFE-emmers kost €950,-. Er kunnen maximaal 12-15 mensen per keer meedoen met een workshop.

Alleen kleine GFE-emmer[s] afnemen zonder workshop? Geen probleem. De kleine GFE-emmer kost €32,74 per stuk. Wij adviseren om er minimaal vier te nemen. Zodoende zijn er altijd enkele lege emmers op kantoor. Met een eenmalige investering van €130,96 sluiten jullie al de kringloop.

Wat is er duurzaam aan deze oplossing?

-> Geen etensresten meer bij het restafval.
-> Composteren levert een belangrijke bijdrage aan het herstel en behoud van biodiversiteit.
-> Draaideksel gaat jarenlang mee in tegenstelling tot een traditionele click deksel.
-> Emmer en deksel zijn gemaakt van HDPE en dat is 100% te recyclen.
-> Geen extra vervoersbewegingen voor het ophalen van een groene kliko. De kleine GFE-emmer gaat mee in bestaande woon-werkverkeer.
-> Geen vaste kosten voor afval collectie groene kliko.
-> De kleine GFE-emmer kan ook mee op de fiets. 🙂

 

Wij vertellen graag meer over de mogelijkheden van de kleine GFE-emmer.

Een composteermachine kopen vraagt significant andere afwegingen dan de aanschaf van pompwagen of de keuze voor een afvalvervoerder. Lees onze ultieme gids waarin alles staat wat je moet weten als je overweegt een composteermachine te kopen.

De eerste stap in het nemen van een aankoopbeslissing is wellicht het laten doen van een composteer-potentieel analyse.

1 reactie op “De kleine GFE-emmer”

  1. Pingback: workshop composteren - compostandig

Reacties zijn gesloten.