Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Wanneer kan je paardenmest circulair verwerken?

Wanneer kan je paardenmest circulair verwerken?

Voor iedereen die zich afvraagt wanneer kan je paardenmest circulair verwerken? Hebben wij bijgaande overzicht gemaakt. Bijna alle paardenmest van bijna alle paardenhouderijen, fokkers en concours laat zich composteren. Er zijn een aantal verschillen in de manier waarop de paarden gehouden worden, die mede bepalend zijn voor het moment wanneer je paardenmest circulair kan gaan verwerken.

Interessant voor

Op basis van onze ervaring hebben wij nu al een oplossing hebben voor bedrijven die binnen de volgende bandbreedte opereren.

🐎 Die tussen de 8 en 50 paarden hebben lopen;
💩 Die tussen de 5 en 30 m3 per week aan mest laten afvoeren
💶 Die een bedrag kwijt zijn tussen de €400 en €1.000 per maand voor het ophalen van de mest.

Wat daarnaast een rol kan spelen, in de hoeveelheid die verwerkt kan worden, is waar de paarden op staan. Houtkrullen en gehakseld stro zijn de meest ideale partner van een paardenkeutel bij circulair verwerken van paardenmest. Gebruiken jullie stro? Geen probleem! Let erop dat de halmen dan niet langer zijn dan een cm of 20.

Compostandig heeft een systeemoplossing om paardenmest circulair te verwerken met zeer hoog organisch stof gehalte. Hierdoor kan een paardenhouderij van een kostenpost een inkomstenbron maken. Meer weten? Download de bodembalansanalyse van gecomposteerde paardenmest of neem contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over onze composteeroplossingen.

E-book composteren paardenmest

Je kan er ook voor kiezen om ons gratis e-book te downloaden over het composteren van paardenmest. Het bevat alle informatie die nodig is om een beeld te krijgen van het proces. Niet alleen kwa bewerkelijkheid maar mbt de financiële haalbaarheid.

De oplossing vloeit voort uit een project voor het composteren van paardenmest. Wij combineren dit met het zaagsel en de houtkrullen van een middelgrote houtzagerij van onbehandeld hout. De circulair verwerkte paardenmest komt beschikbaar voor de akker- en tuinbouw. Wil je meer weten over onze composteerstraat voor paardenhouderij en of manege, neem dan contact met ons op.