Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Workshop composteren voor personeel

Workshop composteren voor personeel

workshop composteren voor personeel op locatie

Composteren is voor de natuur de standaard voor het verwerken van organische reststromen. Het is het schoolvoorbeeld van hoe de natuurlijke kringloop werkt. In de workshop composteren voor personeel, komen wij bij jouw organisatie uitleg geven over wat het composteerproces inhoudt. Het geleerde geeft jullie medewerkers meer begrip voor de natuurlijke kringloop.

Deze week lanceerde Nespresso een nieuwe koffiecup. Deze is thuis composteerbaar. Om de medewerkers achtergrond informatie te geven over hoe composteren werkt, heeft Compostandig afgelopen maand een workshop composteren voor personeel gegeven bij het hoofdkantoor van Nespresso.

Warme composthoop

Het composteerproces is een simpel proces maar het luistert nauw. Dat betekent dat als je weet welke vuistregels je moet volgen, het relatief makkelijk is om een composthoop te bouwen die goed opwarmt. Het opwarmen van de composthoop is het belangrijkste onderdeel van een goed composteerproces. Door op te warmen wordt de inhoud van de composthoop gehygiëniseerd. Dat betekent dat eventueel aanwezige ziekteverwekkers en onkruidzaden gedood worden. Het opwarmen van de composthoop heeft daarmee een vergelijkbare werking als het pasteurisatie proces.

Na afloop van de workshop composteren voor personeel hebben de deelnemers een beter begrip bij dit onderdeel van de natuurlijke kringloop. Ze snappen hoe kinderlijk eenvoudig het is om hun eigen etensresten te composteren zonder enige vorm van overlast. Tevens produceren ze de mooiste compost vrij van onkruidzaden om te gebruiken in de eigen tuin of als voeding voor de kamerplanten.

Inhoud van de workshop composteren voor personeel

De workshop composteren duurt minimaal 30 tot 45 minuten en maximaal 4 uur. Wij geven de workshop bij jullie op locatie. De eindtijd is afhankelijk van het aantal deelnemers en het aantal vragen. Wij vragen €35,- per deelnemer met een minimumbedrag van €400 om de reis te rechtvaardigen. Compostandig zorgt voor het nodige materiaal om de workshop lekker interactief te maken.

Na afloop van de workshop composteren voor personeel mogen de deelnemers de niet beschermde titel van compostbode dragen. 🙂 Tegen een kleine meerprijs ontvangen de deelnemers een cap of shirt met de tekst compostbode.

Naast de workshop kunnen we middels de kleine GFE-emmer mogelijk ook nog oplossingen bieden voor het op kleine schaal composteren van de voedselresten uit het bedrijfsrestaurant.

Compostandig gelooft dat composteren de meest praktische oplossing is voor het herstel en behoud van biodiversiteit. Daarom investeren wij in een samenleving die organisch bedrijfsafval op de plaats waar het ontstaat omzet naar compost.

Dat doen wij door organisaties met organisch afval te informeren over de krachtige en 100% natuurlijke en geurvrije oplossing die composteren biedt. Bijvoorbeeld door de workshop composteren voor personeel.

Het resultaat is de nieuwe generatie energiezuinige composteermachines die organische reststromen omzetten in een habitat voor een breed scala aan micro-organismen en schimmels. De kosten die daarnaast bespaard worden, zijn significant , maar een immateriële bonus.

Daarnaast hebben wij een gratis Ebook over het composteren van koffiedik, composteren van organisch bedrijfsafval en het composteren van paardenmest.