Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

Compostandig presenteert een video van onze compacte compostmachine voor organische bedrijfsafval. De Compost-S9. Op ons YouTube kanaal zijn meerdere video’s terug te vinden. In onderstaande video laten wij kort enkele eigenschappen zien van deze veelzijdige compostmachine.

Compostandig ontwikkelt en bouwt de nieuwe generatie energiezuinige compostmachines. De Compost-S9 is ons meest compacte exemplaar. Deze compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval is ideaal voor organisaties en bedrijven waar een constante stroom organische bedrijfsafval vrijkomt. Onderstaand lichten wij de belangrijkste eigenschappen kort toe.

Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

 

Met een energieverbruik van minder dan 1 kWh per maand, is deze compostmachine extreem zuinig. De elektrische aansturing wordt in Nederland geprogrammeerd in opdracht van Compostandig.

 

 

Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

 

Het frame is voor 100% gemaakt van RVS. Dit materiaal is goed te recyclen, is slijtvast en heeft een lange levensduur. Het frame wordt in Nederland gebouwd in opdracht van Compostandig.

 

 

Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

De buis is voor 100% gemaakt van HDPE. Ook dit materiaal is goed te recyclen, slijtvast en heeft een lange levensduur. Dit materiaal wordt in Nederland bewerkt in opdracht van Compostandig.

 

 

Video compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval

De Compost-S9 heeft een simpele bediening met verschillende automatische programma’s. Vul de machine en zet het gewenste programma aan. Naast de automatische programma’s zijn er ook verschillende opties om de compostmachine in de juiste stand te zetten om hem te vullen en te legen.

 

compacte compostmachine met lange levensduur

De gekozen materialen worden uitgewerkt in een materiaal paspoort dat wordt meegeleverd met deze compacte compostmachine voor organisch bedrijfsafval. Dankzij deze materialen heeft de compostmachine een lange levensduur en een garantie van 10 jaar!

 

compacte compostmachine verwerkt > 9 ton GFE per jaar

De Compost-S9 verwerkt > 9 ton GFE per jaar. Dat is te vergelijken met het organisch afval van 30 huishoudens. De compostmachine werkt op basis van biologische warmte. Dat betekent dat er ‘bruin’ materiaal moet worden toegevoegd. Denk hierbij aan fijne houtsnippers en of zaagsel.

 

korte terugverdientijd

Omdat deze compostmachine scherp geprijsd is, heeft hij een korte terugverdientijd. Ondanks dat deze sterk afhankelijk is van bedrijf tot bedrijf, berekende wij een terugverdientijd van korter dan 5 jaar. Dat betekent een rendement van 20%.

 

Je kan alle specificaties en een uitwerking van de terugverdientijd teruglezen in het factsheet van de Compost-S9. Dat is hier te downloaden.

Een composteermachine kopen vraagt significant andere afwegingen dan de aanschaf van pompwagen of de keuze voor een afvalvervoerder. Lees onze ultieme gids waarin alles staat wat je moet weten als je overweegt een composteermachine te kopen.