Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Nieuwe innovatie in agrotechniek

Nieuwe innovatie in agrotechniek

Op Bedrijvenpark Hoeksche Waard bouwen Kanters Special Products en Van Rennes Industrial Automation in opdracht van Compostandig aan een nieuwe innovatie in agrotechniek. De nieuwe generatie energiezuinige compostmachines, die werken op basis van biologische warmte.

Kanters Special Products [KSP] is gevestigd op Bedrijvenpark Hoeksche Waard in Heinenoord en is gespecialiseerd in constructiewerk, voornamelijk in Roest Vast Staal, Aluminium en Staal.

“Wij maken geen standaardproducten. Alles wat wij produceren, maken wij op basis van specifieke vragen en wensen van onze klanten” vertelt Dennis Kanters, eigenaar van KSP.
“We hebben al een aantal projecten lopen die in de hoek van circulaire economie zitten dus toen Compostandig bij ons aanklopte, vonden wij snel een klik”.

nieuwe innovatie in agrotechniek

Plasmasnijder aan het werk bij KSP

Van Rennes Industrial Automation [VRIA] zit bij KSP om de hoek en zij hebben al eerder gezamenlijk werkzaamheden met elkaar uitgevoerd. Staalbouw en elektrotechniek zijn immers complementair aan elkaar.

VRIA is gespecialiseerd in het automatiseren van productieprocessen en verzorgt complete machinebesturingen inclusief datamonitoring, management- en informatiesystemen.

“Ook in de elektrotechniek en automatisering merken wij een groeiende focus naar duurzaamheid bij onze klanten” zegt Geert‑Jan Zijlstra, directeur-eigenaar van VRIA. “Maar om mee te kunnen werken aan het bouwen van een nieuwe innovatie in agrotechniek is wel bijzonder leuk.”

Dennis Kanters, Geert-Jan Zijlstra en Siemen Cox

Compostandig gelooft in een samenleving die organisch bedrijfsafval op de plaats waar het ontstaat omzet naar compost. Dat doen zij door de nieuwe generatie compostmachines te ontwikkelen die nagenoeg geen elektriciteit gebruiken, werken op basis van biologische warmte en zeer betaalbaar zijn.

De founder van Compostandig is Siemen Cox, ook bekend van rotterzwam en BlueCity. “Ik was op zoek naar specialisten in de Hoeksche Waard die mij konden helpen om een ontwerp dat deels in mijn hoofd zat en deels op papier stond te materialiseren”. KSP en VRIA hebben mij daarbij geholpen. De volgende stap is serieproductie van de compostmachines. Ook dat gaan wij gezamenlijk oppakken.”

Wil je meer weten over onze energiezuinige compostmachines?
Download dan het factsheet van de Compost-S9.
Wil je meer weten over het composteren van organisch bedrijfsafval?
Download dan ons gratis E-book.