Home » Blog » Composteermachines en composteer oplossingen

Composteermachines en composteer oplossingen

Compost is mijn eerste liefde. Voordat ik begonnen ben met rotterzwam en BlueCity was ik erg veel bezig met compost en composteringsprocessen. Ik heb geëxperimenteerd met bokashi en met wormen compostering maar ben tot de conclusie gekomen dat thermofiele compostering het beste resultaat geeft.

Bij thermofiele compostering breken bacteriën, die gedijen bij temperaturen van 40-60 °C (104-140 °F) afval in zijn componenten af. Hierdoor wordt het volume verminderd en worden potentiële ziekteverwekkers geëlimineerd.

Er is tegenwoordig veel aandacht voor circulariteit. De landelijke en lokale overheidsinstellingen hebben als doelstelling om in 2050 voor 100% circulair te zijn. Als je praat over circulariteit dat heb je het al vrij snel over het sluiten van cirkels. Composteren van organische restmateriaal is dan het laaghangend fruit.

Steeds meer bedrijven maken machines die dat doel hebben: in een zeer korte tijd organisch materiaal omzetten naar compost.

Ik heb op basis van een open source design een compost machine door ontwikkeld die nauwelijks elektriciteit gebruikt, hoogwaardige compost maakt en scherp geprijsd is in vergelijking met andere machines op de markt.